SMS Onay Kodu

Firmalar güvenlik açısından birçok yöntem geliştirmektedir. Fakat bu yöntemler bazen bizim hayatımızı zorlaştırmaktadır. Firmaların güvenlik anlamında geliştirdiği son yöntem SMS onay kodu olmuştur. Firmalar sizlerin kimliğini doğrulamak ve üyelik aşamasını tamamlamak için sizlerden telefon numarası istemektedir. Fakat her yere telefon numaramızı vermek istemeyebiliriz. Yine aynı şekilde bazı firmalar telefon numaramızı verince birçok spam mesaj göndermektedir. Bunları engellemek için de telefon numaramızı vermek istemeyebiliriz. Bu durumda yardımımıza sanal numaralar koşmaktadır.

 

Sanal Numara Nedir?

Sanal numara internet üzerinden alabileceğiniz ve bir yere üye olurken SMS doğrulamasında kullanabileceğiniz bir numaradır. İnternet üzerinde yer alan tek kullanımlık e-posta adreslerine benzetilebilir. Sanal numara hizmeti de sizlere tek kullanımlık bir telefon numarası sunmaktadır. Sanal numara ile;

·        Gerek mobil uygulamalarda gerekse de web sitelerinde onay aşaması için kullanabilirsiniz.

·        WhatsApp gibi üyelik için telefon numarası şartı arayan ve tek bir telefon numarası ile tek bir üyelik açmanıza izin veren uygulamalarda birden fazla hesap açmak için kullanabilirsiniz.

·        Telefon numaranızı vermek istemediğiniz, güvenliğine güvenmediğiniz web sitelerine üye olurken sanal numarayı kullanabilirsiniz.

Özetle SMS onay kodu yollayan ve bu onay kodu olmadan üyeliğinize izin vermeyen her yerde bu telefonlar kullanılabilmektedir. Sanal numaralar sadece SMS almak üzerine geliştirilmiştir. Bu noktada telefon ile arayarak onay kodunu bildiren firmalarda bu hizmeti kullanmanız mümkün değildir.

 

Sanal Numara Nasıl Alınır?

Sanal numara almak ve SMS onay kodu isteyen web sitelerine üye olmak için ilk olarak smsonaylat.com web sitemize girmeniz gerekmektedir. Web sitemize sadece e-posta adresinizi girerek kolay bir şekilde üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra müşteri paneline gelmeniz ve sanal numara için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru aşaması 3 aşamadan oluşmaktadır ve çok kolaydır. Bu üç aşama;

·        Birinci aşamada telefon numarasını nerede kullanacağınızı seçmeniz gerekir. Tek kullanımlık SMS hizmetimizde hangi web sitesine veya hangi mobil uygulamaya kaydolacağınızı bildirmeniz gerekmektedir.

·        İkinci aşamada sizlere vereceğimiz telefon numarasının hangi ülkeye ait olmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Sadece ülkemize ait değil farklı ülkelere ait telefon numaralarını da almanız mümkündür.

·        Son aşama ise ödeme aşamasıdır. Ödeme aşamasında kolay bir şekilde ödemenizi kartınızla yapabilirsiniz. Ödemeniz tamamlandığı anda sanal numaranız hesabınıza tanımlanacaktır.

 

Sanal Numara Çalışmaz İse Ne Olur?

En çok sorulan sorulardan birisi de web sitesinin veya mobil uygulamanın yolladığı kod hesabıma gelmezse ne olur sorusu olmaktadır. Firmamız bu noktada sizlere en iyi hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Bunun için sizlere para iade garantisi sunar. Satın alıp kullanmaktan vazgeçtiğiniz sanal numarayı veya bir şekilde onay kodu gelmeyen sanal numarayı kolay bir şekilde iade edebilirsiniz. SMS kodu gelmemesi durumunda derhal ücretiniz sizlere yatırılacaktır. Gerek tek kullanımlık hizmetimizde gerekse de kiralama hizmetimizde sizlere para iade garantisi sunulmaktadır.

 

Sanal Numarayı Kaç Sefer Kullanabilirim?

Sanal numaralar farklı şekillerde satılmaktadır. Tek kullanımlık hizmetimiz ile sadece bir kere numarayı kullanmanız mümkündür. Bunun yanında kiralama seçeneği de sunulmaktadır. Saatlik, günlük veya haftalık olarak telefon numarası kiralayabilirsiniz. Bu tür kiralamalarda hiçbir limit bulunmamaktadır. Kiralama süresi boyunca sınırsız sayıda üyelik açabilir ve sınırsız sayıda SMS alabilirsiniz. Sizlere gelen tüm SMS’leri sistem üzerinden görmeniz mümkündür. Bu noktada birden fazla web sitesine veya mobil uygulamaya üye olacaksanız tek kullanımlık hizmetimiz yerine sanal numara kiralama hizmetimize başvurmanız daha iyi olacaktır. Gerek tek kullanımlık hizmetimizde gerekse de kiralama hizmetimizde kullanılan numaralar siz kullandıktan sonra tamamen silinmektedir.