SMS Onay

İnternet dünyası geliştikçe farklı güvenlik yöntemleri de ortaya çıkmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de SMS onay olmuştur. Fakat bazı reklam firmaları web sitesi ve uygulamalar ile anlaşmakta ve sizin numaralarınızı almaktadır. Siz de sözleşmeleri tam olarak okumanız mümkün olmadığından bu sitelere üye olmakta ve reklamcıların ağlarına katılmaktasınız. Bunun sonucu da sürekli gelen tanıtım mesajları ve sizleri sürekli arayan dolandırıcılar olmakta. Bunlar kurtulmak için SMS onayı yapan firmalara sanal numara verebilirsiniz. Bu sayede numaranızın başkalarının eline geçmesine engel olabilirsiniz.

 

SMS Onay Nedir?

SMS onay yukarıda da belirtiğimiz gibi firmaların kullandığı ve sizin gerçekten siz olduğunuzu doğrulamak için geliştirdiği yöntemlerden birisidir. Bu onay yönteminde telefon numaranıza bir adet SMS gönderilir. SMS’te yer alan şifreyi de üye olurken girmeniz gerekir. Bu sayede telefon numaranızın gerçek olduğu, sizin gerçekten var olduğunuz ve verdiğiniz telefon numarasının gerçekten size ait olduğunu doğrulamış olurlar.

Fakat bu yöntem günümüzde birçok web sitesi ve mobil uygulama tarafından kullanılmaktadır. Bu da numaramızı çok fazla yerle paylaşmamızı gerektirmektedir. Fakat numaralarımızı bu kadar çok yerle paylaşmak bizim için güvenlik riski oluşturmaktadır. Firmanın birisinin verilerini çaldırması durumunda bizim telefon numaramız da gitmiş olacaktır. Bu noktada yardımımıza sanal numara hizmetleri koşmaktadır.

 

Sanal Numara Nedir?

Sanal numara internet üzerinden tek kullanımlık olarak alabileceğiniz telefon numarasıdır. Aldığınız bu telefon numarasını üye olduğunuz web sitesi veya uygulamaya verebilirsiniz. Uygulama veya sitenin yolladığı doğrulama kodunu da sistem üzerinden görebilirsiniz. Bu sayede kendi numaranızı vermenize gerek kalmadan üyelik işlemini tamamlayabilirsiniz.

Sanal numaralar;

·        İsterseniz Türkiye’ye ait isterseniz de farklı bir ülkeye ait olarak alınabilmektedir. Bu noktada üye olmak için yurt dışından bir numara isteyen firmalara da üye olabilirsiniz.

·        Tüm sanal numaralar tek kullanımlıktır. Sizin kullandığınız bir numara asla başkasına da verilmemektedir. Siz kullandıktan sonra numara tamamen silinmektedir. Bu sayede güvenliğiniz sağlanmaktadır.

·        Sanal numaralar hızlı bir şekilde değiştirilebilir. Bir web sitesine üye olduktan sonra farklı bir numara almanız mümkündür.

·        WhatsApp gibi uygulamalarda birden fazla hesap açmak istediğinizde de yardımınıza koşarlar. Bu tür uygulamaların yolladığı aktivasyon kodlarını da sizlere iletirler. Bu sayede birden fazla hesap açmanız mümkün olur.

·        Yeni üyelerine özel hediye veren veya hediye çeki tanımlayan firmalara da birden fazla hesap açabilirsiniz. Bu sayede yeni müşteri indiriminden defalarca faydalanabilirsiniz.

 

Sanal Numara Nasıl Alınır?

Sanal numara almak için ilk olarak smsonaylat.com web sitemize girmeniz ve üye olmanız gerekmektedir. Üyelik tamamen ücretsizdir. Üye olduktan sonra;

·        Yeni sanal numara için başvurmanız gerekir. İlk aşamada numarayı hangi amaçla kullanacağınızı seçersiniz. Bu noktada tek kullanımlık bir numara alabilir veya numara kiralayabilirsiniz. (Kiralamada numara saatlik, günlük veya haftalık olarak sizlere verilir. Bu süre içerisinde sınırsız kullanım hakkı elde edersiniz.)

·        Sonrasında numaranın hangi ülkeye ait olmasını istiyorsanız o ülkeyi seçmeniz gerekir. Türkiye dışında da birçok ülke bulunmaktadır.

·        Son aşamada ise ödeme işlemlerini tamamlamanız gerekir. Ödeme alt yapımız güvenlidir. Tüm verilerinizin şifrelenmektedir. Bu noktada kişisel bilgileriniz ve kart bilgileriniz gizli tutulmaktadır.

·        Ödeme sonrasında sanal numaranız hesabınıza anında tanımlanacaktır. Bu numaraya gelen SMS’lere sistem üzerinden erişebilirsiniz.

Firmamız bu noktada sizlere en iyi hizmeti sunmak için iade hakkı da tanımaktadır. Eğer aldığınız numarayı kullanmazsanız veya aldığınız numaraya herhangi bir sebepten ötürü SMS gelmez ise ödediğiniz tüm para hiçbir kesinti olmadan iade edilmektedir.