Sanal Numara

Günümüzde birçok web sitesi artık üyelik için telefon numarası istemekte. Fakat numaramızı her siteye vermek sorun yaratmakta. Birçok reklam mesajına maruz kalmamıza neden olmakta. Bu noktada sanal numara hizmetleri yardımımıza koşmakta. Bizi bu spam mesajlardan ve sitelere üye olurken istenilen telefon numaralarından kurtarmakta.

 

Sanal Numara Nedir?

Sanal numara adından da anlayabileceğiniz gibi sanal olarak size tahsis edilen bir telefon numarasıdır. Bu telefon numarasını tek kullanımlık olarak almanız mümkündür. Bu noktada bir web sitesine üye olurken veya telefon onayı isteyen bir uygulamayı kurarken kullanabilirsiniz. Kendi numaranızı vermenize gerek kalmaz. Bu sayede hem telefon numaranızın gizliliğini koruyabilir hem de gelecekte olan reklam mesajlarından kurtulabilirsiniz.

Sanal numara hizmeti isterseniz tek kullanımlık isterseniz de belli süreler için sunulmaktadır. Bir web sitesine üye olurken tek kullanımlık bir numara alabilirsiniz. Fakat daha uzun sürelere ihtiyacınız varsa saatlik, günlük veya haftalık kiralama seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Kendi numaranız yerine bu numarayı kullanabilirsiniz. Bu numarayı sadece SMS onaylarında kullanabileceğinizi de unutmamanız gerekir. Bu numaralar aramaya kapalıdır. Bu noktada birisi ile konuşmak için veya arama üzerinden doğrulama kodunu bildiren firmalar için kullanılamaz.

 

Sanal Numara Ne İşe Yarar?

Sanal numaralar birçok işe yaramaktadır. Bunların başında da kendi telefon numaranızın korunması gelmektedir. Özellikle bilmediğiniz bir siteye üye olduğunuzda telefonunuz bir reklam pazarlama firmasının eline geçebilir. Bu da sürekli olarak tanıtım mesajları almanıza neden olur. Bu noktada sanal numara telefon numaranızın güvenliğini sağlar. Bunun yanında;

·        Üye olduğunuz firmanız telefon numaranız üzerinden sizinle iletişime geçmesini engeller.

·        Bilmediğiniz web sitelerine üye olurken SMS onay sürecini atlatmanızı sağlar.

·        Birden çok numara kullanmanızı sağlar. Normalde alamayacağınız kadar farklı numara elde edersiniz.

·        Her üyelikte farklı bir ödül veren web sitelerine birden fazla üyelik yapmanızı sağlar.

·        Farklı ülkelere ait telefon numarası almanızı sağlar. Bu noktada Türk cep telefonu numaralarını kabul etmeyen veya yabancı ülkelere daha çok imkân sunan web sitelerine de üye olma şansı elde ederisiniz.

 

Sanal Numara Nasıl Alınır?

Sanal numara hizmetini kullanmak çok basittir. Birkaç aşamada kendinize ait bir sanal numara çıkartabilirsiniz. Bunun için ilk olarak smsonaylat.com web sitemize girmeniz gerekir. Web sitemizi girdikten sonra kendinize bir hesap oluşturmanız gerekir. Hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir. Hesabınızı açtıktan sonra istediğiniz zaman sanal numara alabilirsiniz. Yukarıda da belirtiğimiz gibi bu numaraları tek kullanımlık, saatlik, günlük veya haftalık şeklinde alabilirsiniz. Hesabınızı oluşturduktan sonra numara ihtiyacı duyduğunuz anlarda;

·        Numara talep kısmına gelin. Buradan aldığınız telefon numarasını hangi web sitesinde kullanacağınızı seçin.

·        Telefon numaranızın hangi ülkeye ait olmasını istediğinizi seçin. İstediğiniz ülkeden telefon numarası almanız mümkündür.

·        Son aşamada ödemenizi yapın. Aldığınız süreye ve ülkeye göre fiyat çıkacaktır. Ödemeyi yaptıktan sonra numaranızı sistem üzerinde görebilirsiniz.

Yine bu numaraya gelen SMS’leri de sistem üzerinden görmeniz mümkündür.

 

Sanal Numara Güvenilir Midir?

Bu sistem tamamen güvenilir bir sistemdir. Her numara bir kere tahsis edilmektedir. Numara siz kullandıktan sonra silinmekte ve farklı bir müşterimize verilmemektedir. Bu noktada tamamen güvenilir bir şekilde sanal numara almanız mümkündür. Bunun yanında numaraya SMS gelmemesi durumunda veya numara ile ilgili bir sorun çıkması durumunda da tüm paranız iade edilecektir. Aldığınız sanal numaraya 10 dakika içerisinde bir SMS gelmez ise ödediğiniz tüm para otomatik olarak hesabınıza geri geçer. Sanal numara hizmetini bu noktada güvenle kullanabilirsiniz.